Donnerstag, 17. Mai 2012

4. Култивирайте поведение на доволен и сигурен в себе си човек от началото

Усетили сте го?
Още не сте стъпили на немска земя и сякаш се чувствате като на Марс...

Оглеждате се на ляво и надясно, подминавате една лъскава витрина...втора, трета...
подминавате една лъскава сграда...втора, трета...една чиста и подредена градинка...втора, трета...ааа ми то влака дойде на време!!!!като по разписание!!!я виж колко много места, няма блъсканица!!! и хората....хората ти правят място да минеш и ти държат вратата, за да не те удари по носа!!! Кондукторката е любезна дама, която Ви се усмихва и Ви казва дружелюбно добър ден, педантично проверява билета Ви и Ви подминава, пожелавайки приятен ден!
Усетих те ли го това ново, може би неизпитано до сега впечатлени? Бяхте ли удивени?
Разказахте ли на някой за първите впечатления?
Помогнаха ли Ви с нещо, спонтанно. Пренесоха ли Ви багажа без да питате?
Взеха ли Ви на автостоп до следващия град без да трябва да платите? Пуснаха ли напред на касата с малкия си пазар?
Всичко това може да се струва на някой невероятно, но е и толкова прозаично и част от ежедневието. А това е така понеже всеки би го приел в общия случай за нормално.
И защото всеки го практикува съзнателно!
Правете го и Вие!

Дръжте се любезно, открито и честно с останалите! Помагайте когато можете и с каквото можете! Слушайте и разбирайте какво Ви се казва! Слушайте обаче не само с ушите. Слушайте на дълбоко в себе си, изцяло.

Паралелно не губете индивидуалността си! Развивайте се като самостоятелен човек с поведение основано на естествени принципи, които въжат навсякъде и по всяко време. Обществено приети и общо валидни порядки не винаги се основават на естествени принципи. Не се принизявайте, не гледайте на нещата от перпективата на чуждоземец, не се уставяйте да Ви използват, да Ви водят за носа, да Ви разиграват и пр.
Нека посланията на хората срещу Вас, да рефлектират върху сетивата Ви и бъдат оценени от ценностната Ви система основана на естествени принципи.
Не влизайте в нечестни сделки, в ситуация с печелещ и губещ.
Винаги търсете ситуация в която няма губещи и нещо повече, ситуации, които 1+1 не прави 2, а поне 3.
Обещавайте, но го правете съзнателно и сдържано. И най-вече спазвайте това, което сте обещали! Хората около Вас ще го оценят, може да не го покажат открито, да не Ви похвалят и потупат по рамото, но в най-критичния момент за Вас ще Ви се отблагодарят стократно.

Централната ми идея е да не влизате и в Германия отново в шината на недоволен, обруган, неоправдан, принизен човек, с поведение на жертвено агне, какъвто можеби дълбоко в себе си е всеки от нас.
Излезсте съзнателно от транса на българската летаргия и поемете сами отговорността за собствения си успех.
Бъдете положителни, усмихнати, дружелюбени и щедри въпреки, че може би не сте в настроение, сте ядосани или имате финансови проблеми.
С изправен гръб и висок дух застанете срещу проблемите си и ги прегърнете и целунете.
Не трансформирайте проблемите си върху другите, но помолете за помощ тези, които Ви
слушат и Ви разбират съзнателно и изцяло. Тези и другите ще са Ви благодарни за това и няма да Ви забравят.

Започнете деня си с положителната мотивация, да направите нещо от този прекрасен нов ден, за да научите нещо ново, да постигнете целите си за деня и подобрите резулатите си от вчера и го завършете под завивките горди от себе си, със спокойно съзнание и високо самочувствие.

Искрено Ваш

Андреев

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen