Dienstag, 10. Juli 2012

6. Депресия

Ако достатъчно дълго живеете сами в Германия, то е твърде възможно да Ви споходи момент на депресия и тъга.
Ако почувствате, че въпреки хубавия, уредения и спокоен живот, който сте изградили, губите себе си в еднообразното ежедневие, не се притеснявайте! Не сте сами ;-)
Eто няколко неща, които на мене ми помагат да се справя с депресията си и да отпрата нерадостните мисли от главата си

1. Спомнете си какво Ви носи удоволствие в живота и му резервирайте място в натоварения Ви календар
Понякога поради мрачното, забързано ежедневие, забравя ме нещата, които ни носят наслада, карът ни да забравим всичко останало,  с други думи ни правят щастливи. Никога не забравяйте нещата, които Ви правят щастливи, а им се отдавайте често и съзнателно!

2. Спорт
Спортът е прекрасно нещо! Разтоварва от стреса, укрепва здравето, тялото и духът.
Ако спортувате, ще откриете бързо, че сте по-концентрирани, мислите и идеите идват някак си по-бързо, неусетно в главата.

3. Съзнателно почувствайте тъгата в себе си.
Развивайки се като свободна и независима личност, твърде е вероятно в някой момент да почувствата тъга. Тъгата, според Давид Ди е врата към истинските чувства. Оставете я да премине през цялото Ви тяло, да Ви прочисти...Насладете и се и я прегърнете.

4. Пътувания
Някой беше казал, че човекът е истински човек, само когато е на път...не съм сигурен за точността на цитатът, но определено беше в тази посока.
Напускайте редовно микрокосмоса на Вашите интереси, влияния и ежедневие. Пътувайте при всяка отдала се възможност, понеже така ще почерпите нови впечатления, нови изживявания, най-вероятно е да намерите някоя част от себе си, която не сте познавали до момента. В най-добрия случай ще намерите самите себе си.

5. Таникайте си нещо и си пейте
Музиката винаги ме е отпускала, зареждала с положителни емоции или ме потапяла в приятна меланхолия. Обичам да си тананикам или пея под душа, въпреки, че пея ужасно :-).
Имал съм моменти кога да речем пътувам с колата си към работата и съм в определено скапано настроение. Тогава отвъртам до край някое любимо парче и си го креща в колата. Незнам дали сте пробвали, но чувството е страхотно. Естествено не го правете ако сте несигурен водач или плащате прекалено тежък данък "обществетно мнение" :-).
Пейте и си тананикайте нещо, дори най-простата чалга ако трябва, когато имате възможност.

Поздрави

Искрено Ваш
Андреев

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen